Stappenplan

Om ervan verzekerd te zijn dat je de maximale zorguren kunt krijgen, raad ik je aan om in de 12e week van je zwangerschap kraamzorg te regelen. Hoe gaat dit in zijn werk als jouw keuze op mij is gevallen?  

Je kunt via mail of telefoon contact met mij opnemen om een afspraak voor een kennismakingsgesprek te plannen. Ik kom dan bij jullie langs om mijzelf aan jullie voor te stellen en uitleg te geven over de kraamweek. 

Na dit gesprek kunnen jullie beslissen of de keuze op mij valt om jullie te ondersteunen in de kraamweek. Wanneer de beslissing positief uitvalt, stuur ik jullie een aantal formulieren toe die jullie ondertekend terug sturen om de overeenkomst aan te gaan. 

Rond de 30e week van je zwangerschap kom ik persoonlijk de intake doen. Hierbij geef ik kort uitleg over hoe de kraamweek er uit komt te zien en is er tijd voor vragen van jullie kant. Samen lopen we een rondje door het huis om te kijken of alles baby-klaar is en bespreken we nog even welke zaken vooral niet vergeten moeten worden, zoals bijvoorbeeld klossen, vluchttas en kraampakket.

Wat ik altijd van de aanstaande ouders vraag is een “rommelmelding”. Dit houdt in ; beginnen de weeën, breken de vliezen, begint er gewoon iets te rommelen, laat mij dit even weten door middel van een berichtje. Dan kan ik hier enigszins rekening mee houden. 

Van de verloskundige krijgen jullie te horen wanneer ik gebeld moet worden bij een thuis- of poliklinische bevalling. In geval van een medische bevalling in het ziekenhuis ontvang ik ook graag de “rommelmelding” wanneer jullie naar het ziekenhuis gaan en wanneer het kindje geboren is en jullie weten wanneer jullie naar huis mogen.

Bij thuiskomst met jullie kleine ga ik er samen met jullie een mooie kraamweek van maken.